Back
Toont 1-10 van 10 resultaten
  Linux Systeemspecialist

  Linux Systeemspecialist

  Gebruikers en beheerders van computers met een Linux besturingssysteem hebben door de vele mogelijkheden en doordachte architectuur van dit 'OS' een stijle leercurve voordat ze hun weg door de 'shell' hebben gevonden. Een Linux Systeemspecialist weet niet alleen de Linux computers te gebruiken, maar deze ook te beheren, te configureren en te onderhouden. De cursus Linux Systeemspecialist neemt de deelnemer mee vanaf de eerste kennismaking, gebruikersbeheer, bestanden en netwerkconfiguratie tot het werken met shell-scripts.

  Binnenkort beschikbaar
  Aan de slag met Azure

  Aan de slag met Azure

  Het Azure-cloudplatform bestaat uit meer dan 200 verschillende producten en diensten, verdeeld in categorieën als Compute, Networking, Storage en Web services waar de deelnemer de meestgebruikte leert onderscheiden en identificeren en waar met de belangrijkste aan de hand van verschillende casussen met praktische oefeningen ervaring wordt opgedaan zodat de praktische oplossingswaarde ervan herkend en toepasbaar wordt.

  Binnenkort beschikbaar
  Servertoepassingen met de Raspberry Pi

  Servertoepassingen met de Raspberry Pi

  De verschillende soorten verkrijgbare Raspberry Pi's hebben de beschikking over een Debian Linux distributie die Raspbian Linux wordt genoemd. Hiermee zijn zowel kleine hardwareprojecten als omvangrijke servertoepassingen mogelijk. In de cursus Servertoepassingen met de Raspberry Pi wordt niet alleen gekeken naar de geschiedenis en de verschillende beschikbare Raspberry Pi modellen, maar wordt ook gewerkt met Linux en worden verschillende servertoepassingen gemaakt.

  22
  86
  deelnemers
  (4 beoordelingen)
  Snelstartgids Atom Lite en dingdata.nl
  Gratis

  Snelstartgids Atom Lite en dingdata.nl

  Met de M5Stack Atom Lite microcontroller en een hiermee gekoppelde sensor kan binnen minuten een werkende sensortoepassing worden gemaakt, door de data van de microcontroller naar de dingdata.nl te sturen. Het programmeren van de Atom Lite gebeurt in de visuele omgeving UIFlow, waarmee MicroPython programma's worden gemaakt. De gebruikte onderdelen worden toegelicht en er wordt aandacht besteed aan het gebruik van vaste waarden, variabelen, herhalingen, reageren op gebeurtenissen en het versturen van gegevens met HTTP.

  11
  47
  deelnemers
  (0 beoordeling)
  Aan de slag met de Raspberry Pi 400
  Gratis

  Aan de slag met de Raspberry Pi 400

  De Raspberry Pi 400 is de eerste echte 'Personal Computer' die de Raspberry Pi Foundation op de markt heeft gebracht. In een behuizing ter grootte van een klein toetsenbord is een snelle, universele Linux computer ondergebracht die vanuit de doos direct werkt. Met de meegeleverde muis, voeding en HDMI kabel sluit je de Raspberry Pi 400 aan op een televisie of monitor. Na een paar seconden opstarten is de Raspberry Pi 400 klaar voor gebruik en kun je aan de slag.

  9
  60
  deelnemers
  (0 beoordeling)
  Masterclass Elektronische componenten

  Masterclass Elektronische componenten

  Deze masterclass is een rondreis door de elektronica door een spreker die meer dan 30 jaar ervaring heeft in het ontwerpen, verkopen, bouwen en prototypen van en met elektronische onderdelen. Weerstanden en condensatoren, spoelen en transistoren, logische poorten en hybride IC’s, microcontrollers en printplaten, sensoren en actuators, behuizingen en montagematerialen: alles komt in deze masterclass ter sprake in een vloeiende presentatie met veel voorbeelden en uitstapjes.

  1
  27
  deelnemers
  (0 beoordeling)
  Masterclass Spark en Hadoop

  Masterclass Spark en Hadoop

  In deze masterclass maakt de deelnemer kennis met Spark en Hadoop, beide open source producten uit de Apache softwarebibliotheek. Spark en Hadoop zijn oplossingen die onderzoek en bewerking van grote hoeveelheden data mogelijk maken en doen dat beide op verschillende manieren met eigen voor- en nadelen. De deelnemer leert de toepassingsgebieden van beide producten en ziet voorbeelden van de combinatie van de sterke eigenschappen van Spark en Hadoop. Het ecosysteem waarin Spark en Hadoop floreren wordt in detail uit de doeken gedaan en tientallen toepassingen, omgevingen en databronnen, elk met hun eigen plek in dit ecosysteem, passeren hierbij de revue.

  1
  13
  deelnemers
  (0 beoordeling)
  Masterclass LoRaWAN met The Things Network

  Masterclass LoRaWAN met The Things Network

  Weinig andere draadloze technieken sluiten zo goed aan op de behoefte aan mobiel of op locatie toegepaste Internet of Things als LoRaWAN en The Things Network (TTN), met kilometers bereik en een laag stroomverbruik. En met de beschikbaarheid van een keur aan kleine, handige en eenvoudig toepasbare microcontrollers, kleine en grote antennes en verschillende accumogelijkheden staat niets de ontwikkelaar van internetgekoppelde sensoren meer in de weg om een fantastische toepassing te maken.

  1
  73
  deelnemers
  (0 beoordeling)
  Masterclass Internet of Things

  Masterclass Internet of Things

  Het is tegenwoordig heel gewoon dat alledaagse voorwerpen verbonden zijn met het internet. Elektronica is zo klein en goedkoop geworden dat zelfs een wasknijper een internetverbinding kan hebben. Je hoort in de media dagelijks over apparaten die verbinding kunnen maken met het internet en de voordelen die het Internet of Things voor de eindgebruiker biedt. Maar hoe gaat dat in zijn werk, iets met het internet verbinden? Wat is er allemaal voor nodig om een Internet of Things (IoT) toepassing te maken? En hoe test je dat, zodat het technisch goed werkt en voor de eindgebruiker voldoende meerwaarde oplevert? En waarmee kun je het best zelf met Internet of Things aan de slag?

  2
  278
  deelnemers
  (0 beoordeling)
  Internet of Things met M5StickC en UIFlow

  Internet of Things met M5StickC en UIFlow

  Een goedkope M5StickC met de grafische programmeeromgeving UIFlow is hét toegangskaartje tot het maken van eigen internet of things toepassingen.

  21
  165
  deelnemers
  (9 beoordelingen)