Geschiedenis van Software Ontwikkeling
De geschiedenis van Software Ontwikkeling is een boeiende rit door de techniek achter alle hedendaagse computergestuurde hulpmiddelen.
We gebruiken computers en software letterlijk honderden keren per dag. In een gemiddelde ledlamp zitten soms al meer regels programmeercode dan menigeen zich realiseert. De meeste mensen maken dagelijks gebruik van software om hun werk te doen, zijn er vaak zelfs afhankelijk van en computers en software hebben een enorme impact op ons leven. Maar het is nog niet zo lang geleden dat computers en software werden uitgevonden: in 1980 hadden de meeste mensen nog nooit een computer aangeraakt.
Instructeur
Rudi is docent software testen, DevOps, internet of things en diverse technische en innovatieve onderwerpen. Hij heeft achtergronden in de elektronica en informatica en is in het dagelijks leven werkzaam als product owner, technisch consultant en hybride docent.
Mogelijk ook interessant
Programmeren in Pascal
Pascal is een programmeertaal ontworpen door Niklaus Wirth in de jaren '70 bedoeld voor algemeen gebruik en dankzij de leesbare syntaxis en gestructureerde code geschikt voor educatieve doeleinden. Tegenwoordig is Pascal één van de vele programmeertalen waarin snelle, onderhoudbare applicaties kunnen worden ontwikkeld en is in de uitvoering veel sneller dan bijvoorbeeld Python en gestructureerder en veiliger dan C. In de cursus leert de deelnemer gestructureerd object-georiënteerd programmeren in Free Pascal en worden uitstapjes gemaakt naar het (oudere) Turbo Pascal 3.0.
Hacker Tools voor Pen Testen
De cursus Hacker Tools voor Pen Testen is een uitbreiding op cursussen als Ethical Hacker en Cybersecurity Specialist waarin verschillende praktische casussen worden behandeld en de hardware en software tools die hiervoor gebruikt kunnen worden. De casussen strekken zich uit van toegang tot gebouwen en systemen, onderzoeken van onveilige situaties tot het rapporteren over kwetsbaarheden.
Linux Systeemspecialist
Gebruikers en beheerders van computers met een Linux besturingssysteem hebben door de vele mogelijkheden en doordachte architectuur mogelijk een stijle leercurve voordat ze hun weg door het systeem hebben gevonden. Een Linux Systeemspecialist weet niet alleen Linux computers te gebruiken, maar deze ook te beheren, te configureren en te onderhouden, bij voorkeur met geautomatiseerde taken. De cursus Linux Systeemspecialist neemt de deelnemer mee vanaf de eerste kennismaking met de Linux commandoprompt, gebruikersbeheer, bestanden en netwerkconfiguratie tot het programmeren van shell scripts, configureren van een firewall en het monitoren en foutzoeken in Linux systemen.
Masterclass Escape Net
De masterclass Escape Net bestaat uit twee delen. In het eerste deel krijgen de deelnemers uitleg over een breed palet aan verbindingsmethoden op servers en systemen op Amazon Webservices en andere cloud-compute-oplossingen, zoals telnet, SSH, (S)FTP en HTTP(S) en de onderliggende technieken, aan de hand waarvan zelfstandig op en door een keur van netwerk-gekoppelde Linux servers genavigeerd kan worden. In het tweede deel krijgen de deelnemers gezamenlijk de mogelijkheid hun (nieuwe) vaardigheden uit te proberen om een schatkist in de lesruimte te openen. Maar dat gaat niet zomaar en de klok tikt...
Inleiding in Requirements Engineering
In de cursus Inleiding in Requirements Engineering gaan we het algemene proces van requirements engineering bespreken zoals dat van toepassing is in waterval, sequentiële en agile modellen. We besteden aandacht aan elk van deze ontwikkelprocessen en de benodigde vaardigheden als requirements engineer. Met wie het gesprek te voeren, op welk moment en met welk doel; welke kennis is nodig in welk softwareontwikkelproces en hoe om te gaan met obstakels in dit proces?Â